Napi aktuális itt:

2014/03/11

Miénk itt a tér!

Bejegyezte: archifirka 2014/03/11 Szólj hozzá!
Márciusi témánk tehát kertek, városi terek, íme pár oldal az interneten, amit a témában érdekesnek és hasznosnak találtunk, és amik segíthetnek és jó példát mutathatnak. A listát folyamatosan bővítjük!




Gerillakertészet, gerillahorgolás - Tegyük szebbé, vidámabbá köztereinket, még ha erre nem is kapjuk meg a megfelelő hatósági engedélyeket. Erről szól a gerillakertészet.

Közösségi kertek: Kortárs Építészeti Központ (KÉK) szervezésében: kozossegikertek.hu
Városi Kertek Egyesület: az önkormányzatokkal együttműködve, hivatalos, szervezett, és jogilag is levédett formái a kertészkedésnek a lakótelepeken: avarositanya.hu
És egy jó kis összefoglaló cikk a témában a díványon, több kert honlapjának linkjével.

Talán Magyarországon is divatba jön a kertturizmus, ahogy az a fejlettebb kertkultúrával rendelkező Nyugat-Európai országokban több évtizede ismert fogalom. Nálunk is rengeteg szépen kialakított történeti kert várja látogatóit! - történeti kert történeti vagy művészeti értékkel bíró, önállóan vagy más műemlékhez kapcsolódóan, illetve a történeti településszerkezet részeként megjelenő kertépítészeti alkotás, zöldfelület, illetőleg park - (forrás:www.forsterkozpont.hu)
Illetve nagyon ajánlom a témában kedves szakmérnökis tanárunk írását - velem ő szerettette meg a történeti kertek látogatását: Dr. Örsi Károly: Történeti Kertek

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Keresés a blogon