Napi aktuális itt:

2014/11/02

Fűtsünk-fűtsünk valamit!

Bejegyezte: archifirka 2014/11/02 Szólj hozzá!
Színesednek a levelek, sötétben ébredünk és indulunk haza a munkából, egyre inkább beköszönt az ősz. Jólesik a jó melegbe behúzódni, forró teát kortyolgatva beszélgetni esténként, vagy a kezünket a kályhánál, fűtőtestnél megmelengetni.
Novemberben a fűtés témáját járjuk körül, különös tekintettel az energiatakarékosságra és a környezetbarát megoldásokra.Górcső alá vesszük az alternatív fűtési megoldásokat, és kicsit visszakalandozunk a hagyományos fűtőberendezésekhez is. Ráadásként pedig egy olyan anyaggal foglalkozunk, ami "tűzből jött és tűzbe megy": a kerámiával, ezen belül is azokkal, amelyek épületeinket díszítik.

Fűtéssel, alternatív energiahordozókkal kapcsolatos hasznos oldalak:


Épületenergetikai Információs Központ, Debrecen
A „DEm – Fenntartható épületenergetika információs központ” projekt célja – az épület megvalósításán túl – a megújuló energiaforrásokat felhasználó, épületenergetikai eszközök működésének bemutatása, alkalmazásuk népszerűsítése, valamint a lakosság fenntartható fejlődés szerepének fontosságával kapcsolatos tájékoztatása, szemléletmódjának formálása és jövőbeli környezettudatos magatartási formáinak kialakítása, az energiatakarékosság, a klímatudatosság terjedése és a megújuló erőforrások nagyobb arányú felhasználása érdekében.

Új magyar találmány a vegyi hőszivattyú, amellyel akár 80%-kal csökkenthető a fűtési költség:


Siófoki Nap-Szél Tájékoztató Központ
Energiatakarékos és környezettudatos építkezéshez ad ingyenesen információkat és tanácsot lakásfelújítók,- és építők részére:
 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Keresés a blogon