Napi aktuális itt:

2018/05/30

2012 februárjában indítottuk a blogot, akkor még nagyon kezdő szinten, semmit sem tudtunk a blogolásról, írásról, egyszerűen csak el akartuk mondani a gondolatainkat, tapasztalatainkat, amelyek nap mint nap foglalkoztattak minket. Azóta eltelt 5 év, és a keresőből naponta átlagosan 20-70 keresés érkezik a cikkeinkre. Ezt már önmagában is sikerként könyvelhetjük el, hiszen nagyon szűk a blog ismertsége, nem költöttünk eddig internetes hirdetésre, egyedül a Facebook oldalunkkal tudjuk nagyobb közönség számára elérhetővé tenni, ahonnan sok kedvelő, olvasó, és látogató érkezett, érkezik, most már akkor is, ha nem vagyunk aktívak. A statisztika reális adatokat nyújt nekünk a blog olvasottságáról. Mindezt azért foglaltam össze, mert az elmúlt 5 évben sok energiát fektettünk az ArchiFirkába, és elkönyvelhetjük, hogy megtérült. :-) Beletanultunk, átestünk arculatváltáson, megtanultunk html kódot is szerkeszteni, nyilvános megjelenésekre is lehetőségünk volt, mit is kívánhatnának az ismeretlenségből az ismertségbe törő blog szerzői? Tartalmas, tapasztalatokkal teli 5 év van mögöttünk, ezért hálásak vagyunk Mindenkinek, aki ezen az úton segített minket.
A rendszeres ArchiFirka követők azért észrevehették, de az újaknak is feltűnhetett, hogy 2016 augusztusától nem jelent meg új bejegyzés a blogon egészen 2017 februárig. Ez a levél is azért született, mert szeretnénk egy kis magyarázattal szolgálni. Egyrészt, hogy továbbra is kövessetek minket :-), másrészt, hogy magunkban is tudatosítsuk, merre tartunk.
Alapvető változások következtek be mind az életmódunkban, mind az érdeklődésünkben. Ez nem jó vagy rossz, egyszerűen csak a "korral" jár, már nem vagyunk hamvas frissdiplomások, máshová helyeződtek bennünk a hangsúlyok. Az ArchiFirka viszont "szerlemgyerek", továbbra is működtetni szeretnénk, amikor időnk engedi, új bejegyzésekkel jelentkezni. Sok öltetünk volt a bloggal kapcsolatban eddig is, mindig igyekeztünk fejlesztgetni, ezt a jó tulajdonságunkat ezután is megtartjuk. Továbbra is tervezünk beszámolókat szakmai konferenciákról, éppen aktuális szakmai problémákról, és kedvenc témáinkat, sorozatainkat is visszük tovább. Egy picit strukturáljuk a fejlécünket, hogy könnyebb legyen eligazodni, és ne tűnjünk elhagyott blognak. Igyekszünk az elavultabb tartalmakat is folyamatosan frissíteni.
Ami változik, hogy sokkal ritkábban fogunk jelentkezni, egy kicsit hagyjuk, had élje most a saját életét a blog. Reméljük, így is követtek majd minket, és örömmel olvassátok a friss tartalmakat. Megtanultuk, hogy mindig minden változik, most egy csendesebb időszak következik kis blogunk életében, és ha elér újra a változás szele, új lendülettel töltjük majd meg.

Kívánunk továbbra is érdekfeszítő böngészést, kellemes olvasást, és jó szórakozást az ArchiFirkához!
Emőke és Gabi

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Keresés a blogon