Napi aktuális itt:

2015/06/19

Múzeumok éjszakája és Lechner Ödön

Bejegyezte: archifirka 2015/06/19 Szólj hozzá!
Hogy hogyan függ össze ez a két dolog? Nos, akik követnek minket fb-on, azok már láthatták, hogy meghívást kaptunk, mint blog, az Iparművészeti Múzeum Múzeumok Éjszakája alkalmából szervezett programjára! Nagy megtiszteltetés ez számunkra, hiszen számos neves hazai magazin mellett néhány tematikus blog lesz jelen a kiállításon, így nagyon örültünk a lehetőségnek, hogy egy ilyen szép és hangulatos helyszínen is bemutatkozhatunk! Köszönjük! Tehát ha szeretnétek velünk élőben találkozni, akkor megtehetitek június 20-án, azaz most szombaton -> gyertek az IMM-ba!


És ha már ott leszünk, akkor néhány érdekes programmal is készültünk:

  • Lesz rajzverseny a gyerekeknek, ahol lerajzolhatják kedvenc épületüket, vagy a legszebbet, amit valaha láttak, vagy egyszerűen csak az "álomházukat", hiszen olyan mindenkinek van :) a legszebb alkotásokat közzétesszük majd itt a blogon is, illetve minden lelkes jelentkezőnek cuki ajándékkal készültünk :)
  • A felnőtteknek pedig egy kis tudáspróbával, egy pár kérdéses kvízsorral készülünk, ahol mindenki próbára teheti, mennyit is tud a szecesszióról illetve Lechner Ödönről. Mert itt van a kapcsolódási pont, ha valakinek esetleg még nem lenne világos: azt a gyönyörű épületet, ahol szombaton "éjszakázni" fogunk, ő tervezte.
  • Illetve egy rövid előadást is tartunk, amelyre a Lechner-vetítőben 17:55-kor kerül sor!

Zárásképp pedig olvasgassatok néhány gondolatot Lechner Ödönről, a "magyar szecesszió mesteréről", akinek tavaly volt halálának 100. évfordulója, melynek alkalmából a múzeum egy nagyszabású kiállítást is szervezett, amely ez év június végéig (még egy hétig!) megtekinthető!

Találkozzunk szombaton!




0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Keresés a blogon