Napi aktuális itt:

2014/02/12

ök-O-ldalak

Bejegyezte: archifirka 2014/02/12 Szólj hozzá!
A környezettudatosság manapság nagyon "divatos" téma. Rengetegen foglalkoznak vele, ami persze nem is baj, és nyilván nem véletlen. Egyre több ember él ezen a bolygón, és egyre nagyobb hatással vagyunk a természetre, a klímára, a tájra. Ezért egyre nagyobb a felelősségünk is, hogy mit teszünk mi, egyes emberek. Bár közhely a mondás, de épp ezért nagyon igaz: sok kicsi sokra megy. És persze a jó példa ragadós. Járjunk hát mi magunk is környezettudatos úton, próbáljunk meg odafigyelni magunkra, szűkebb és tágabb lakókörnyezetünkre.
Íme pár oldal az interneten, amit a témában érdekesnek és hasznosnak találtunk, és amik segíthetnek és jó példát mutathatnak. A listát folyamatosan bővítjük!


Öko-klikk - okoklikk.hu: érdekes weboldal, a Magyar Természetvédők Szövetsége működtetésével. Mindenkit a fenntartható életmódra és a természet szeretetére buzdítanak, ehhez ajánlanak különböző aktuális programokat, vagy akár hasznos otthoni praktikákat. Hasznos szerintem a fogalommagyarázatos gyűjtésük, és érdekes az öko-wellness program, ahol összegyűjtötték a különféle magyarországi öko-falvakat, ahová érdemes ellátogatnia azoknak, akik jobban meg szeretnék ismerni a fenntartható életmódot gyakorló településeket.

Holnapház - holnaphaz.blog.hu: Nagyon hasznos, profi weboldal. Rengeteg hasznos és érdekes info a passzívházakról, energiatudatosságról, épületszerkezetekről - egy építész szemével.

Kislábnyom -  http://kislabnyom.hu/ : online magazin, főleg a családokhoz szól a Közép-Magyarországi Régióban. A családok környezet-, klíma és energiatudatosságát szeretnék növelni, és valós vetélkedőre invitálnak, amelynek hatására elsajátítható a környezettudatos otthon megteremtése, fenntartása, és ennek a tudásnak a továbbadása. 

Hír24 - fn.hir24.hu/tag/környezettudatosság: környezettudatos hírek. Egyébként is biztos és megbízható hírforrásnak tartom a Hír24-et, ezt az aloldalt most fedeztem fel, egész érdekes cikkeket gyűjtöttek/gyűjtenek össze a címszó alatt. Szerintem érdemes nézegetni.

Építészfórum - környezettudatossággal kapcsolatos cikkek.

Aktívház Magyarország - a magyarországi Aktívház Szövetség honlapja. Minden megtalálható a nap,-szél,-víz, és egyéb alternatív energiahordozókkal kapcsolatban.

A Föld Napja 2014 április 22. - 2014. évi Föld napja rendezvények

Információk és tanácsok az etikus és környezetbarát életmódhoz - tudatosvasarlo

Aktívház ötletek - Ide bárki feltöltheti a példaértékűnek gondolt projektjeit, amiket ellenőriznek, de nem minősítenek. Ez egy ötlettár, esettanulmányok gyűjteménye.

Öko-City - egy kiállítás, 2014 április 2-6 között, a Construma A pavilonjában, ahol a kiállítók termékeiből, egy közel 0 energia igényű, vagy pontosabban egy közel 0 rezsiköltségű épület kerül felépítésre, és működés közben bemutatva.

És végül, nem link, de hasznos infó:
Házépítőknek ajánljuk: Fenntartható épületenergetika demonstrációs központ
A demonstrációs és kutató központ célja egyrészt, hogy testközelből mutassa meg házépítés előtt álló laikusoknak egy-egy épületfűtési megoldás, vagy épületszerkezet, vagy akár tájolás előnyét, hátrányát (pl. padlófűtés, mennyezetfűtés, falfűtés, radiátorok, napkollektorok, nagy üvegfelületek) a jellemző tájolási irányokban kialakított 5x5 m-es bemutatótermekben, illetve lehetőséget teremtsen a szakembereknek különböző mérések, kísérletezések, megfigyelések végrehajtására az emeleten kialakított mérőlaborokban.
FONTOS! Érdeklődőknek körbevezetést tartanak 2014. feb. 17. és jún. 27. között minden munkanap 10:00-12:00 és 16:00-18:00 között. (forrás és kapcsolat: DEMK Épületgépészeti és Létesítménymérnöki Tanszék)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Keresés a blogon