2012/04/21

Konyhatrend II. - A jövő konyhája

Bejegyezte: archifirka 2012/04/21 Szólj hozzá!


Be kell vallanom, hogy az előző cikk megírására egy pályázat indított, amelyet a jövő konyhájának megtervezésére írtak ki. Időhiány miatt az alkotás elmaradt, a témába viszont belekóstoltam, így született meg az írás. Eljött viszont a nagy pillanat, a díjnyertes pályaművet kivitelezték és bemutatták az idei Construma Otthon Design kiállításán.
A jövő konyhája pályázat nyertes alkotása
"Fűszerpult"
Nagyon kíváncsi voltam, ha nem is indultam a pályázaton, hová szaladhatott volna a fantáziám. Túl messzire azért nem, mert a megvalósíthatóságnak itt is határt kellett szabnia képzeletnek, de a végeredmény az én tetszésemet mindenképp elnyerte. A kiállított konyha tulajdonképpen két pályamű ötvözete, az egyikből a konyhabútort, a másikból a pultot kölcsönözték. Az ovális sziget magasabb felében helyezte el a tervező a főzőlapokat, a mosogatót és a tároló felületeket, fiókot, szekrényt. Az alacsonyabb része szolgál étkezőasztalként, mellé telepedhetnek szép sorban a vendégek. A kettő között pedig a számomra oly frappáns ötlet: mini konyhakert. Így tavasszal a friss fűszernövények bűvöletében igazán egyedi és praktikus megoldás a pultba mélyített növénytartó. Azt azért hozzá kell tennem, hogy ezeknek a növényeknek sok napfényre van szükségük, így egy kellően napfényes helyiségben mutat igazán jól egy ilyen konyhasziget. A pult anyaga természetesen az előző cikkben részletezett, bármilyen formára alakítható akril. A hagyományos konyhabútor is bővelkedik egyedi megoldásokban, az egész elegáns ajtók mögé rejthető, amit egy különleges vasalat segítségével, két mozdulattal a szekrény oldalába lehet fordítani, megspórolva így a tolóajtónak szükséges helyet, és egy pillanat alatt elővarázsolva a konyhai berendezéseket, sütőket, fiókokat, és az elmaradhatatlan plazmatévét…Mindez LED lámpákkal körítve, ami egyáltalán nem különleges igény manapság.
A pályázat eredményéből is látható mennyire szeretnénk becsalogatni a természetet, a friss ízeket kényelmes és modern világunkba. Mert a főzés és vendéglátás élménye akkor az igazi, ha spontán és természetes.


Vélemények:

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Keresés a blogon